flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

(з об’явлень Каталіни Рівас

Каталіна Рівас, жителька м. Кохабамба (Болівія).Закінчила тільки середню школу, тому коли почала записувати тексти про Муку Господа Ісуса, про Євхаристію, про Небо – це було великим дивом. Каталіна призналась, що чує голос Господа Ісуса і записує тільки те, що чує від Нього.

У 1994 коли Каталіна молилась під Хрестом відчула прагнення цілковитого віддання Ісусові. Побачила тоді велике світло, котре пронизало її долоні і стопи, залишаючи криваві рани. Почула голос: «Радій з приводу дару, котрим я обдарував тебе.» З того моменту на її тілі появилися стигмати (на чолі, долонях, стопах і в боці), а Каталіна терпіла муку агонії поєднуючи їх з терпінням Ісуса на Хресті. Свідком цього випадку був у першу п’ятницю січня 1996р. лікар Рікардо Кастаньон, свідоцтво якого спричинилося до того, що пережиття Каталіни визнали за правдиві.

 

Каталіна Рівас записує слова, скеровані до цілого світу. Господь Ісус сказав їй: «Вічна любов шукає душі, котрі можуть сказати по-новому, про старі, але добре знані істини. Хто скористається і прийме їх – допоможе і іншим черпати з них благодаті. Хто їх не розуміє, той надалі є невільником злого Духа.

КАТАЛІНА    В свято Благовіщеня, коли я зайшла до храму, то  процесія на чолі з архієпископом вже наближалася до вівтаря. Мати Божа промовила до мене своїм делікатним, солодким жіночим голосом:

МАРІЯ    Сьогодні день науки для тебе, прагну щоб ти міцно зосередилась на тому, що досвідчила, тому що будеш ділитись цим з цілим людством.

КАТАЛІНА     Перша річ, на яку я звернула увагу був хор прекрасних голосів. Звук то наближався, то віддалявся, як повів вітру. Архієпископ розпочав Святу Месу, а коли дійшов до акту покаяння, то Марія сказала:

МАРІЯ      З глибини серця проси Господа, щоб пробачив тобі гріхи, якими Його образила, таким чином зможеш гідно прийняти участь в привілеї, котрим є участь в Святій Месі.

КАТАЛІНА     Я подумала, але ж я знаходжусь в стані освячуючої благодаті, бо тільки вчора була у сповіді. А Мати Божа відповіла:

МАРІЯ     Думаєш, що від вчорашнього дня ти не образила Господа? Дозволь, я нагадаю тобі кілька ситуацій. Коли ти виходила до храму, то до тебе прийшла дівчина, котра тобі допомагає, щоб про щось тебе попросити. Ти запізнювалась і дуже поспішала і тому відповіла їй не дуже добре. Це був не достаток любові з твоєї сторони!!! А говориш, що ти не образила Бога? Коли йшла сюди,  твою дорогу перетнув автобус, мало тебе не збив, і ти виразилась зовсім не відповідно в адрес тієї бідної людини замість того, щоб повернутись до відмовлення своїх молитов, щоб підготуватись до Святої Літургії. Забракло тобі любові!!! Ти втратила спокій і терпеливість. А ти говориш, що не образила Бога?! Прийшла в останню хвилину, коли вже виходила процесія до вівтаря і хочеш брати в ній повну участь без попереднього приготування?! Чому ви всі приходите в останній момент. Повинні приходити раніше, щоб помолитись і попросити Господа, аби зіслав свого Святого Духа, щоб Той міг би обдарувати вас миром, очистити від духа цього світу, від ваших тривог, проблем і від розсіяності. Він робить вас здібними пережити цей святий момент. Ви однак приходите в останні секунди, коли священик вже починає Літургію і приймаєте в ній участь так, як в якійсь звичайній!!! Без жодного духовного приготування!!Але ж це найбільше з чудес! Ви прийшли переживати момент, коли найсвятіший Бог дає свій найбільший дар! А не вмієте цього оцінити!!

КАТАЛІНА      Цього мені було достатньо. Я стала почувати себе дуже погано, з того приводу, що так часто замало просила у Бога пробачення. З огляду на те, що це був святковий день, в храмі зазвучало «Слава во вишніх Богу», Мати Божа сказала:

МАРІЯ     Прославляй і благословляй зі всієї своєї любові Пресвяту Трійцю, визнаючи себе за її творіння і дитину.

КАТАЛІНА      Яке ж інше було то «Слава во вишніх Богу». Раптом Я побачила себе у віддаленому місці, повному світла у присутності цілого престолу Господнього і я була самою подячною любов’ю! Потім повторювала: «Благословляємо Тебе, прославляємо Тебе,… Боже Отче Всемогутній.» Прийшло мені на думку батьківське обличчя, повне доброти. «Господи Сину Єдинородний Ісусе Христе… Сину Божий, Агнче Божий, котрий береш гріхи світу…» Ісус знаходився переді мною з обличчям повним милосердя і любові… «Тільки Ти є Господь, Тільки Ти Найвищий, Ісусе Христе зі Святим Духом.» У тому моменті Бог предивної Любові потряс цілим моїм єством і я попросила: «Господи звільни мене повністю від духа зла, моє серце належить тобі. Господи зішли мені твій мир, щоб якнайбільше користала з цієї Євхаристії і щоб моє життя принесло якомога більше добрих плодів. Духу Святий Боже, переміни мене, дій в мені, провадь мене. О Боже, уділи мені тих дарів, котрих потребую, щоб як найліпше тобі служити».

Наступив момент Літургії слова. Марія сказала мені повторити: «Господи, сьогодні хочу слухати твоє слово і принести рясний плід. Прошу, щоб твій Святий Дух очистив моє серце, щоб твоє слово росло і розвивалося у ньому.» Потім Пресвята Діва сказала:

МАРІЯ      Хочу, щоб ти була уважна під час читань і проповіді. Пам’ятай про те, що говорить Біблія: «Слово Боже не повертається, поки не принесе плід». Якщо будеш уважно слухати, то частина з того, що почуєш, залишиться в тобі. Повинна намагатися запам’ятати ті слава, котрі вразили тебе найбільше. Часом це може бути кілька речень, іншим разом - цілий почутий фрагмент Євангелії, а деколи тільки одне слово, роздумуй над ним протягом цілого дня, і воно стане в тобі тілом! Бо ж такою є дорога переміни життя; Слово Боже повинно перемінювати людину. А тепер скажи Господу, що ти є тут, щоб слухати те, що Він прагне переказати твоєму серцю.»

КАТАЛІНА         Я подякувала Богові, що дозволив мені слухати Його слово і попросила пробачення за те, що вчила своїх дітей ходити в неділю до храму на Святу Месу тільки тому, що так вчить Церква, а не з любові, не з потреби бути наповненим Господом, а тільки з необхідності. І сама брала участь в недільній Євхаристії тільки для того, щоб бути спасенною і взагалі не думала про те, щоб її переживати, звертати увагу на читання, на проповіді, котрі проголошує священик. Яку я відчула біль з приводу такої втрати із-за моєї необізнаності. Скільки раз наша участь в Святій Месі є поверхневою, приходимо бо є вінчання, похорон або просто щоб людям показатись. Яка є велика наша необізнаність і брак знань про Церкву і Таїнства. Скільки часу ми марнуємо на здобування знань важливих в очах цього світу, котрі в певному моменті можуть зникнути не залишаючи нам нічого; котрі наприкінці життя ні нащо не будуть нам потрібні, і ані хвилини не продовжать наше життя. Тим часом про те, завдяки, чому здобуваємо трохи неба на землі, а потім життя вічне не знаємо нічого. А називаємося чоловіками та жінками освіченими.(**) Хвилину пізніше наступило жертвоприношення і Мати Божа сказала:

МАРІЯ        Молись так: «Віддаюся тобі ціла, жертвую себе повністю - чим я є, те що маю, те що вмію – усе це складаю в твої руки. Ти, Господи, створюй, послуговуючись моєю малістю, через заслуги Твого Сина переміни мене, Боже найвищий. Прошу Тебе за мою родину, добродіїв, за тих, хто просив мене про молитву та за усіх людей, які борються  проти нас. Навчи мене кластися на землю, щоб їхня дорога не була такою твердою.» Так молилися святі, хочу, щоб усі ви теж так робили.

КАТАЛІНА      І тут я зауважила, що раптом з лавок, почали виходити особи, котрих я до того не бачила. Виглядало це так, нібито з кожної особи, котра знаходилась в храмі хтось виходив. Святиня наповнилась особами молодими, прекрасними. Вони були одягнені в блискучо-білі одежі, ті постаті виходили від головного входу і йшли до головного вівтаря. Мати Божа сказала:

МАРІЯ      Дивись, це ангели-охоронці кожної особи, котра знаходиться в храмі. Це власне саме у цей момент твій ангел-охоронець приносить твої наміри під вівтар Господній.

КАТАЛІНА      Вирази їх облич були прекрасні, немов жіночі, однак зріст, будова тіла були чоловічі, стопи не торкались землі. Частина  з них несла немов золоті посудини, котрі випромінювали чистим золотим сяйвом. Пресвята Діва сказала:

МАРІЯ       Це ангели-охоронці тих людей, котрі жертвують Святу Месу в багатьох намірах і котрі знають, що вона означає. Вони мають що  жертвувати Господу. Жертвуй себе у цьому моменті. Подаруй свої образи, біль, смуток і радість, і пам’ятай, що Свята Меса має нескінченну цінність. З огляду на це будь щедра в жертвувані себе і в проханнях.

КАТАЛІНА        За тими першими ангелами появились другі, котрі мали пусті руки. Мати Божа сказала:

МАРІЯ      Це ангели-охоронці тих людей, котрі тут присутні, але ніколи нічого не жертвують. Вони не зацікавленні у тому, щоб переживати  кожен момент Святої Літургії і не мають дару, щоб скласти Богові на вівтар.

КАТАЛІНА     В кінці процесії йшли ангели, котрі були дуже сумні з руками, складеними для молитви, але опущеним поглядом.

МАРІЯ      Це ангели-охоронці людей, котрі тут є, але їх якби немає. Бо прийшли з примусу, з обов’язку, без прагнення брати участь у Святій Літургії. Ангели йдуть надалі сумні, тому що немають нічого, щоб могли скласти на вівтар своїми молитвами. Не засмучуй свого ангела, проси багато, не тільки для себе, але для усіх. Пам’ятай, що жертва, котра найбільше подобається Богові, це та, коли саму себе віддаєш як всепальну жертву, щоб Ісус міг перемінити тебе через свої заслуги. Що можеш жертвувати Господу зі самої себе?? Тільки пустку і гріх. Отцю складаються жертви, поєднані із заслугами Ісуса.»

КАТАЛІНА       Процесія була незрівнянно прекрасна. Потім зникли мені з перед очей усі ті небесні істоти: одні, віддаючи честь перед вівтарем, другі підходячи до нього і складаючи свої жертви з обличчям майже при землі. Наступив кінцевий момент префації, і коли вірні відмовляли «Свят, свят, свят» незабаром усе, що знаходилось позаду священика зникло. По лівій стороні від вівтаря (за архієпископом) появилось тисячі ангелів, одягнені в білий одяг. Усі вони складали руки для молитви і схилили голови віддаючи Богові честь. Чути було прекрасну музику, нібито хори різними голосами співали в унісон з людьми «Свят, свят, свят».

Наступив момент концекрації – чудом над чудесами. За архієпископом появився натовп людей, усі мали на собі одяг пастельних тонів, їх обличчя випромінювали радість. Могло видаватися, що це люди різного віку, але їх обличчя були щасливі і без зморшок. Усі стали навколо вівтаря, як попереднього разу при співі «Свят, свят, свят». Мати Божа сказала:

МАРІЯ     Це усі святі і блаженні. Між іншим душі твоїх рідних, котрі вже тішаться спогляданням Бога.

КАТАЛІНА      Потім я побачила, що справа від архієпископа на відстані приблизно одного кроку за священиком, трохи нібито над землею, зі складеними руками стояла на колінах Пресвята Діва Марія. Вона дуже уважно, з великою повагою дивилась на целебранса. Промовляла до мене з того місця, дуже просто, тихо і прямо до серця, не дивлячись на мене.

МАРІЯ      Дивуєшся, що бачиш мене, котра стоїть за архієпископом, не правда ж?! Так власне повинно бути. Зі всієї любові, яку мій Син мені дає, не удостоїв мене честі, якою удостоїв священиків – дару священства!! Для явлення щоденного чуда Євхаристії. З цього приводу відчуваю велику повагу до священиків і до дива, котре Господь чинить, послуговуючись ними. Власне це є причиною того, що я стою тут за ним на колінах.

КАТАЛІНА      Перед вівтарем появилися тіні людей в сірих тонах з піднесеними руками. Марія сказала:

МАРІЯ     Це блаженні душі з чистилища, котрі чекають на ваші молитви, щоб вони могли очиститись. Не переставайте заступатися за них. Вони моляться за вас, але не можуть молитися за себе. Це ви маєте молитися за них, щоб допомогти їм визволитися з чистилища, аби вони змогли бути з Богом і тішитися вічно Його присутністю.

КАТАЛІНА      Марія добавила:

МАРІЯ      Тепер бачиш, що я тут присутня увесь цей час. Люди йдуть в паломництва, шукають місця, де  Я об’явилася. Це добре, з огляду на благодаті, які там отримують. Але під час жодного об’явлення, у жодному іншому місці я не є присутня довше, ніж під час Святої Літургії. Завжди мене знайдеш у підніжжя Дарохранительниці! Я триваю разом з ангелами, тому що я завжди є разом з Ісусом.

КАТАЛІНА       Бачачи це прекрасне обличчя Матері, а також інших з випромінюючими обличчями і з’єднаними руками, які чекають на чудо, котре відбувається безперестанку, почувала себе так, нібито я була на самому небі.

МАРІЯ            І подумай, що є люди, котрі в даному моменті не уважні, бо розмовляють між собою. Прикро мені це говорити, але деякі стоять зі складеними руками так, нібито віддають честь Господу, як рівній собі особі! Скажи усім людям, що людина ніколи не є більш людиною ніж тоді, коли падає на коліна перед Богом.

МАРІЯ           Целебранс  промовив слова концекрації. Він був людиною середнього зросту, але вмить почав нібито рости, перемінюватись в особу повну надприродного світла, від білого до золотого. Світло огорнуло його, найбільше на обличчі, так, що я не могла побачити його рис. Коли целебранс підніс гостію, я побачила його долоні -  на них були знаки, з котрих випромінювало велике світло. Це був Ісус! Це був Він! Він своїм тілом оточив тіло целебранса і нібито милосердно охоплював долоні архієпископа. І тоді гостія почала рости, стояла велика і на ній появилося прекрасне обличчя Ісуса, котрий дивився на свій люд. Інстинктивно, хотіла схилити голову, але Мати Божа сказала:

МАРІЯ         Не дивися вниз, піднеси свій погляд  і вдивляйся в Нього, розважай  і повторяй молитву з Фатіми: «Господи, вірую, адорую, довіряю і кохаю Тебе. Прошу про пробачення для тих , хто не вірує, не адорує, не довіряє і не кохає Тебе.» А зараз скажи Йому, як сильно Його любиш і віддавай честь Цареві Царів.»

КАТАЛІНА           Здавалося, що я була єдиною особою на котру дивився Ісус з великої гостії. Але зрозуміла, що Він таким чином з безмежною любов’ю дивиться на кожну особу. На секунду собі подумала, що Ісус нібито тримав тіло целебранса і одночасно був в гостії, котру целебранс опустив і поклав на вівтар і одразу ж повернувся до своїх звичних розмірів. Архієпископ відмовив слова концекрації вина. Коли він їх промовляв, то стіни та стеля храму зникли, усе погрузилось в темряву. Світло світилось тільки над вівтарем. Раптом я побачила підвішеного в повітрі розіп’ятого Ісуса – Він висів на хресті! Від цього сяйва відділилось світло в постаті голуба і, облетівши по храму, зупинилось на лівому плечі архієпископа, котрий так надалі і здавався мені Ісусом. Я була в стані відрізнити його рани, але обличчя не бачила. Однак зверху могла побачити Ісуса розіп’ятого, голова спадала Йому на правий бік. Я дивилась на Нього, на його покалічені плечі та руки, в правому боці мав рану і з неї випливала на ліву сторону кров, а на праву, думаю що вода, тому що дуже блистіла. Це були немов струмені світла, котрі були скеровані на вірних. Шокувала мене кількість крові, котра випливала. Я подумала, що вона зараз усе позаливає і залишить плями на обрусі… але жодна крапля на вівтар не впала. У тому моменті Діва Марія сказала:

МАРІЯ          Це чудо над чудесами! Повторюю тобі: для Господа не існує ані часу, ані відстані, і в моменті перемінення усі присутні забираються до підніжжя Кальварії і знаходяться там у моменті розп’яття Ісуса Христа.

КАТАЛІНА         Чи можна собі це уявити?!?! Наші очі цього не бачать, але усі ми присутні у той момент, коли Ісуса прибивають до хреста! Коли Він просить у Отця прощення не тільки тим, котрі його прибивають, але і нам, кожного нашого гріха: « Отче, прости їм, бо не знають, що чинять».

КАТАЛІНА       Коли ми мали відмовляти вже «Отче наш» Ісус вперше заговорив до мене:

ІСУС          Зачекай! Хочу щоб ти молилась зі всієї глибини, наскільки тільки можеш. Пригадай собі особу (або осіб), котра тебе найбільше зранила у твоєму житті або скривдила, щоб ти пригорнула її до серця і сказала: «В ім’я Ісуса Христа пробачаю вам і бажаю вам миру. В ім’я Ісуса прошу, щоб пробачили мені і бажали миру». Якщо особа заслуговує на цей мир, то отримає його разом з великим добром. А якщо не буде в стані відкритися на нього, то цей мир провернеться до твого серця. Але я не хочу, щоб ти отримувала або переказувала знак миру особам, якщо не можеш пробачити і досвідчити його насамперед у своєму серці. Вважайте на те, що робите. Відмовляєте «Отче наш…прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим...». Якщо ви можете пробачити, але не можете забути, як говорять деякі, то ви ставите умови Божому пробаченню і говорите «пробач мені так, як я можу пробачити, але не більше».

КАТАЛІНА          Не знаю, як я можу виразити свій біль, бо усвідомлюю собі, в якій мірі можемо зранити, як можемо скривдити самих себе з приводу обтяження тих образ, злих почуттів і тих злих речей, які носимо у своїх серцях. Я пробачала і пробачала з цілого серця і просила пробачення для всіх, котрі мене колись зранили, аби відчути мир Господній. Целебранс сказав: « Обдаруй нас миром і єдністю…», а потім «Мир Господній нехай завжди буде з вами». Раптом я побачила, що між деякими людьми, але не всіма, котрі переказували один одному мир, появилося інтенсивне світло. Я знала, що це Ісус. Я кинулась подати мир і потиснути руку особі, котра була біля мене і відчула правдивий дотик Господній! Це Він пожав мені руку, щоб дати мир! Саме в тому моменті я була здатна пробачити і відкинути з мого серця усі образи до інших людей, які до того часу носила у своєму серці. Ісус прагне ділити з нами ці хвилини радості, щоб бажати нам свого миру. Наступив момент Святого Причастя.

Я знов скерувала свою увагу на священика і архієпископа. Коли він приймав Святе Причастя, Діва Марія сказала:

МАРІЯ          Це є момент молитви за целебранса і священиків, які відправляють разом Службу Божу. Повторюй разом зі мною: «Господи, благослови їх, люби їх, бережи їх, підтримуй їх своєю Любов’ю». Пам’ятайте про всіх священиків  на світі, моліться за всі душі богопосвячені.

КАТАЛІНА         Улюблені брати, це є момент, коли ми всі повинні молитися за священиків, бо вони є Церквою, котру також і ми чинимо, світські особи. Часто ми, світські особи, вимагаємо багато від священиків, але ми не вміємо молитись за них, не можемо зрозуміти, що вони являються всього на всього людьми! Зрозуміти і осягнути самотність, котра так часто може торкнутися священиків. Ми повинні усвідомити собі, що священики, такі самі люди, як ми; що вони потребують зрозуміння, турботи, потребують поваги з нашої сторони, бо віддають своє життя за кожного з нас, як Ісус, присвячуючи себе Йому. Господь хоче, щоб люди з вівчарні, котру Господь віддав священикам, молилися за них і допомагали їм. Колись, коли ми будемо по другій стороні, то зрозуміємо чудо, котре Господь вчинив для нас, даючи нам священиків. Вони допомагають нам спасти наші душі.  Люди почали виходити з лавок, щоб прийняти Святе Причастя. Наступив великий момент зустрічі. Господь сказав мені:

ІСУС         Почекай хвилинку, хочу, щоб ти щось побачила.

КАТАЛІНА         І скерував мій погляд на людину, котра посповідалась перед Службою Божою. Коли вона приймала Причастя, то сяйво світла, подібного до чистого золота, пройшло через цю особу, спочатку по її спині, потім огорнув плечі, а наприкінці і навколо голови.

ІСУС           О! Як я радію за душу, котра приходить з чистим серцем, щоб мене прийняти!

КАТАЛІНА          Голос Ісуса був голосом щасливої особи. Я була вражена, дивлячись на ту подругу, котра повернулась на своє місце, оточена світлом, що її притулив сам Господь. Я подумала про чудо. Скільки ми втрачаємо, якщо приступаємо до Причастя з різними, меншими чи більшими, перешкодами. А все-таки, Причастя має бути для нас великим святом. Іноді говоримо, що проблема в тому, що немає священика, щоб ми могли завжди сповідатись.

ІСУС           Але проблема не полягає в тому, щоб ви безперестанку сповідались, а у тому, що так легко повертаєтесь до дроблення злих вчинків.

КАТАЛІНА           А з другої сторони, скільки ми -  жінки та чоловіки – прикладаємо зусиль у пошуках парикмахерка та відповідного одягу перед якимось святом?! Отже так само маємо шукати священика, коли нам потрібно посповідатись, щоб він допоміг нам очиститись з того бруду; відкинути і відмовитися від того, щоб приймати Ісуса з серцем, повним сміття.   Коли я пішла приймати Святе Причастя – Ісус сказав мені:

ІСУС           Остання вечеря була моментом найбільшої близькості зі Мною. У той момент Я встановив акт, котрий є безглуздям в людських очах. Я вчинив себе в’язнем любові!! Я встановив Євхаристію! Хотів залишитися з вами до кінця світу, тому що моя любов не змогла б знести того, щоб ви залишились сиротами. Ви, котрих люблю більше, ніж своє життя!

КАТАЛІНА           Я прийняла Святе Причастя. Її смак був перемінений, нібито стало мішанкою крові і кадила, котре огорнуло мене повністю. Я відчувала таку любов, що сльози текли мені з очей і я не могла їх стримати. Я повернулась на своє місце. Господь сказав:

ІСУС Послухай…

КАТАЛІНА             і я у своєму серці почула молитві жінки, котра сиділа переді мною. Те, що вона промовляла, не відкриваючи уст, звучало приблизно так:

Господи, пам’ятай, що це кінець місяця і я не маю грошей, щоб заплатити за квартиру і за школу. Маєш зробити щось, щоб допомогти мені. Вчини так, щоб мій чоловік не пив так багато, не можу вже більше зносити цього пияцтва. Мій молодший син змушений буде другий рік сидіти в тому самому ж класі, якщо ти Йому не допоможеш. Не забувай про сусідку, котра має переїхати – нехай зробить це швидше, бо не можу цього зносити… і т.д.

КАТАЛІНА          Ісус сказав:

ІСУС             Ти чула її молитву?! Жодного разу не сказала, що любить мене; жодного разу не подякувала мені за дар, котрий я їй дав принижуючи своє Божество до її людської бідноти, щоб привести її до себе. Жодного разу не сказала «дякую тобі, Господи!». Це була літанія прохань. І так роблять майже усі, котрі мене приймають. Я помер з любові і воскрес з любові. З любов’ю чекаю на кожного з вас і з любові залишаюся з вами. Але ви не усвідомлюєте того, що я потребую вашої любові. Пам’ятайте, що у той піднесений для душі момент я являюсь жебраком любові!

КАТАЛІНА           Чи усвідомлюємо собі те, що Він – Любов, просить любові у нас, а ми йому її не даємо. І більше того, уникаємо того моменту зустрічі з найбільшою Любов’ю, котра складає себе в жертву?!

Коли архієпископ мав уділяти благословення – Мати Божа сказала:

МАРІЯ           Будь уважною! Ви робите якийсь дивний жест, замість знаку хреста. Пам’ятай, що це благословення може бути останнє, яке отримуєш з рук священика. Коли виходиш з храму, то не знаєш чи помреш. Зроби знак хреста в великою пошаною, приймай благословення так, ніби то воне останнє у твоєму житті.

КАТАЛІНА              Скільки ж ми втрачаємо, не розуміючи того. Чому не прикласти зусиль аби розпочати день на півгодини раніше, щоб скористатися зі святої Меси і отримати усі благословення, котрих Господь хоче нам уділити?! Знаємо, що деякі з огляду на свої обов’язки не можуть бути на Святій Літургії щоденно. Але могли б принаймні два або три рази на тиждень. Багато хто пропускає недільну Літургію з несерйозних причин; мають малу дитину або декількох дітей. Чи так само чинять, коли мають якісь інші важливі обов’язки?Чи не можна вимінюватись або взяти усіх дітей з собою?! Маємо час на навчання, працю, але не маємо часу, щоб принаймні в неділю взяти участь у Святій Літургії.

Ісус попросив мене,щоб я залишилась з ним ще на кілька хвилин після закінчення Святої Меси.

ІСУС          Не виходь поспішаючи, коли, Меса вже закінчилася. Залишись на хвилинку, побудь у моїй присутності. Тішся Моєю присутністю і дозволь Мені тішитись твоєю.

КАТАЛІНА               Я запитала: Господи, як довго Ти залишаєшся з нами?

ІСУС             Так довго, як тільки захочеш мене мати при собі. Якщо будеш промовляти до мене протягом цілого дня – я буду тебе слухати. Я завжди є з вами. Це ви мене покидаєте. Виходите після Служби і закінчується день святкування. На вашу думку ви вже відсвяткували день Господній і він вже закінчився. Думаєте я не хочу бути з вами у вашій родині?! У ваших домівках усе має своє місце: в одному приміщенні ви готуєте їсти, в іншому спите. А як виглядає місце, котре ви приготували для мене?! Не йдеться про образ, котрий постійно є покритий пилом. Йдеться про місце, де би в щоденно молились усією родиною принаймні п’ять хвилин, щоб попросити про те, що вам потрібне. Усе має своє місце. ОКРІМ МЕНЕ!!! Люди планують свій день, тиждень, вихідні та відпустки. Знають коли будуть відпочивати, коли підуть в кіно, коли відвідають бабусю або підуть в гості. А скільки є родин, котрі хоч раз в місяць скажуть, що сьогодні ми підемо і відвідаємо Ісуса в табернакулюм?! Скільки є родин, котрі приходять до мене, аби сісти переді мною і порозмовляти зі мною, розповісти про свої проблеми та труднощі, попросити про потрібні благодаті?! Скільки  родин чинять мене співучасником їхнього життя?! Скільки раз я читаю найглибші потреби і секрети сердець людей. Але я тішуся, коли ти говориш мені про своє життя, коли дозволяєш мені брати участь у ньому, як члену сім’ї, як приятелю. Як багато благодатей людина втрачає, не залишаючи Мені місця у своєму серці. Я хотів відкупити людство не зважаючи на те, що відкривання брам неба було так боляче. Пам’ятай, жодна мати не годувала свою дитину своїм тілом. А я осягнув цей пік любові, щоб дати вам співучасть у моїх заслугах. Свята Меса – це Я сам, котрий продовжую серед вас своє життя, свою хресну жертву. Без заслуг Мого життя і моєї Крові, з чим станете перед Отцем? З нічим! З марністю, пусткою та гріхом. Ви повинні перевищувати в чеснотах ангелів і архангелів, тому що вони не мають радості приймати мене як поживу, а ви маєте! Вони п’ють краплі з джерела, а ви, які приймаєте мене в Святому Причасті -  маєте цілий океан!

КАТАЛІНА             Дари які приймаємо в Євхаристії повинні принести плоди навернення, котре має виражатись в поставі і вчинках милосердя відносно братів і сестер. Господь покликав нас усіх, свіцьких, щоб ми йшли і проголошували добру новину. Не можемо дозволити, щоб наші ближні вмирали з голоду, коли ми маємо таку поживу.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити