flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

На 16 грудня 2021 року припадає 105 річниця смерті нашого засновника блаженного отця Гонората Козьмінського. Пропонуємо кілька його думок, які можуть допомогти увійти у глибину духовного життя. 

786007 zDsL Lo05s06 Fot2 C1200x1200-Xxx5D3.png

Коронацією загального переконання, що панувало від віків у Церкві про Непорочне Зачаття Пресвятої Діви Марії, стало проголошення 8 грудня 1854 року папою Пієм ІХ цієї правди як догмату віри. Згідно з існуючою в Церкві практикою догмат поза Римом проголошували наступного 1855 року. Така честь припала молодому капуцину о. Гонорату Козьмінському.
 
immaculate conception 01
 
 
Саме таку пораду всім, хто вагається у життєвих виборах міг би дати блаженний Гонорат Козьмінський. Капуцин з Польщі, який жив на зламі ХІХ-ХХ століття та був засновником численних чернечих згромаджень. Більшість яких, з огляду на знаки часу та розпізнання Церкви, не мали зовнішніх ознак чернечого стану (чернечу рясу чи вельон), а вели приховане перед очима світу богопосвячене життя. Основою такого життя стало апостольство прикладом життя, яке покликаний вести кожний християнин, що прямує до святості.
 
rozarii
 

У річницю смерті блаженного отця Гонората Козьмінського хочемо пригадати його духовну спадщину. Пропонуємо вашій увазі 7 ознак доброї праці, які можна виідлити з його повчань. 

honorat kozminski

 

Цього року, 16 жовтня, минає 32 роки від моменту проголошення блаженним отця Гонората Козьмінського OFMCap, харизматичного проповідника та духовного керівника великої кількості душ, засновника численних монаших згромаджень.

P1020785