flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: с. Тереза Захарченко

ВСІХ СВЯТИХ У день Всіх Святих Церква вшановує тих, хто вже знаходиться в світлі Господньому. Але це також і свято святості, що вже доторкнулася до нас і живе в нас, а ми Божою силою стараємося розвивати її.

Адже Бог нас вибрав для того, щоб ми були святими. «Бо в ньому він нас вибрав перед заснуванням світу, щоб ми були святі й бездоганні перед ним у любові. Він призначив нас наперед для себе на те, щоб ми стали його синами через Ісуса Христа, за рішенням своєї доброї волі, на хвалу слави своєї благодаті, якою він обдарував нас у любім своїм Сині»( Еф 1, 4-6) Отже, це, певною мірою, свято кожного з нас. Шлях до святості починається з нашого земного життя. Цей шлях є нашою відповіддю любові Богу на те, що Він вчинив задля нас. Завдяки його любові ми стали Його дітьми. Він Сам почав діяти в нас і, якщо ми згодні, продовжує робити це для того, щоб преобразити нас по образу Свого Сина, Ісуса Христа. Він сам допомагає нам довіряти Йому, віддавати наше життя, нести наш хрест, страждати заради Нього. Він Сам поступово очищає і освячує нас, ведучи до святості.

Святих людей від грішних відрізняє рішучість – рішучість йти за Христом. Святий Йоан Віаней сказав, що «серце святих є як міцна скеля в морі». Вони зуміли цілком забути про себе, щоб бачити тільки Бога, працювати тільки для Нього, відреклися від земних благ, щоб мати тільки Господа. Святі вирізняються тим, що вони цілковито прийняли Добру Новину в своє повсякденне життя, увірували в неї і отримали спасіння. Вони, як і всі ми, були слабкими й грішними, але постійно наверталися до Бога, признавали свої слабкості й щоденно намагалися бути слухняними Богові.

Кожному, хто рішуче йде за Ним, люблячи Бога й людей в дусі заповідей блаженства, Ісус обіцяє щось, що перевищує всілякі наші уявлення і сподівання: «Радійте й веселіться, бо нагорода ваша велика на небі» (Мт 5, 12а)

Додати коментар


Захисний код
Оновити