flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: постулантка Аліна

17 липня цього року отці кармеліти відзначали 254 річницю коронації чудотворної ікони Матері Божої Бердичівської. Щоб радість була ще більшою, вони, традиційно, запросили приєднатись до святкування вірних

з усієї України та з-за кордону. Близько двох тисяч вірних прибули до Бердичева пішки. Це були паломники, які вирушали з Хмельницького, Києва, Шепетівки, Житомира. Також групи прочан приєднувались дорогою, з міст та різних населених пунктів, через які пролягав шлях вірних. Люди, які ризикнули піти у паломництво відчули на собі немилосердне тепло літнього сонця та свіжість дощу, незручності пов'язані з тривалим крокуванням, обмеженою кількістю їжі та інше. Але тоді б паломництво не було паломництвом. Не зважаючи на труднощі, до Матері Божої дійшли всі.

У суботу о 18-00, після привітання груп паломників, розпочалась Меса, яку очолив єпископ Станіслав Широкорадюк. Він також йшов пішки до Марії разом з братами францисканами з Шепетівки. До речі, учасники цього паломництва були вдячні владиці за дуже цікаві конференції та роздуми під час Хресної Дороги. Після Літургії усі, хто ще мав сили брали участь у танцях на площі перед монастирем. Щоб підготуватись до недільної урочистості отці кармеліти підготували для вірних нічне чування біля ікони Божої Матері Бердичівської. Кармеліт отець Петро проголошуючи конференцію заохочував вірних задуматись над своїм духовним життям та місцем Слова Божого у нашому житті. Крім того, кожен мав можливість у приватній та спільній молитві висловити свої прохання до Матері Божої.

Недільна урочиста Меса розпочалась о 12 годині. Її очолив єпископ Йоан Пурвінський. Проповідь про материнство Марії та любов до неї виголосив єпископ Віталій Скомаровський. Владика підкреслив, що Марія є для нас взірцем віри та закликав кожного прийняти Марію як свою матір. На завершення Меси, традиційно, усі присутні віддали себе під покров Пресвятої Богородиці. Хочеться сподіватись, що кожен паломник після цього свята буде ще більше любити Марію, яка веде нас до Бога.

фоторепортаж

Додати коментар


Захисний код
Оновити