flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Середа, 08 лютого 2023, 15:19
3-го лютого в парафії святого Климента міста Одеси відбулася вже вдруге триденна сімейно-парафіяльна зустріч. В цій зустрічі прийняли участь 11 сімей нашої парафії. Це був дуже особливий час, проведений з Богом та один з одним, про який хочеться розповісти.
 
адорація климентія
 
Розпочалася зустріч у п’ятницю, звичайно, Євхаристією, після якої було виставлення Пресвятих Дарів. Далі було перше навчання. Сестра Йоанна познайомила нас із засновниками свого ордену – Малих Сестер Непорочного Серця Марії (гоноратки): блаженним Гоноратом Козьмінським та Анелею Розою Годецькою. Незважаючи на те, що сестри гоноратки багато років вже працюють в нашій парафії, історія ордену була для всіх нас новою, цікавою, занурила у духовність сестер, а також відкрила нові приклади християнського життя, які хочеться наслідувати.
 
гоноратки
 
В суботу був дуже насичений день. Після Коронки до Божого Милосердя ми мали 2 конференції від п. Орисі Уської – професорки теології, практикуючої християнки, жінки і матері на тему: «Церква та сім’я». Ця тема виявилася дуже глибокою і багатогранною,торкалася багатьох аспектів християнського життя і була донесена нам в такій простоті, близькості до сучасних реалій кожного українця; того, що переживаємо в сім’ях, в країні, в духовному житті, що не могла залишити жодне серце байдужим. Завдяки цьому Євхаристія сприймалася вже інакше, було відчуття, що ми опинилися на весільному бенкеті Христа, де ми, як Церква, були його Нареченою, а він нашим Нареченим. Після Євхаристії ми мали незвичайну Адорацію. Кожен мав можливість доторкнутися до монстранціїі і в такий спосіб занести до Ісуса свої прохання, подяку, прославу. Цей день був наповнений спокоєм, миром, глибиною, легкістю і радістю в Бозі.
 
меса лютий2023
 
Останній день зустрічі був не менш насиченим. Під час спільної трапези царювала весела та невимушена атмосфера, парафіяни ділилися враженнями від пережитих днів нашої зустрічі. Несподіваним також було ділення Словом Божим, яке провадив для нас отець Валентин Матушевський. Один і той самий уривок Слова Божого для кожного відкрив щось своє, а всі ділення разом створили з окремих фрагментів цілу мозаїку. Наповнившись духовно від читання та ділення Словом Божим, далі ми наповнились також інтелектуально завдяки більш науковій конференції отця Валентина, яка показала нам як пов’язані історія і християнство.
 
климентія зустріч лютий 2023
 
Наприкінці кожен поділився особистими пережиттями під час сімейно-парафіяльного вікенду За цей час Господь відповів на наші питання, наситив своєю благодаттю, радістю, миром, духом Єдності та родинності і показав, що Він є з нами в усьому, щоб не трапилось...
 
климентія зустріч лютий 2023
 
Тому хочемо подякувати всім організаторам за цей незабутній час з Богом і ближніми, за відкриті серця і щире служіння. Хай Бог благословить всіх нас в ці нелегкі часи і дарує нам Мир!
 
 
Текст: учасниця зустрічі

Додати коментар


Захисний код
Оновити