flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: с. Агата, переклад на українську – с. Тереса

Вираз «Непорочне Серце Марії» потрібно розглядати в біблійному сенсі: ним визначаємо саму особу Пресвятої Діви Марії, Її глибоке і єдине «бути», основу і джерело внутрішнього життя: розуму і пам’яті, волі та любові.

Цей вираз означає також неподільного духа, яким Богородиця полюбила Бога і ближніх та ревно присвятила себе спасенній справі Сина. Боже Милосердя, даючи Церкві Серце нашого Господа Ісуса Христа як свідчення своєї любові, одночасно дає і Серце Пресвятої Діви Марії як приклад «нового серця» людини «Нового Заповіту».

Серце Пресвятої Діви Марії, яка з повнотою віри і з любов’ю прийняла Боже Слово, насамперед називаємо «домом Слова» (пор. Лк 2, 19), та «храмом Святого Духа».

Говорячи про істоту Непорочного Серця, потрібно згадати ознаки цього Серця, які своїм корінням сягають Біблії і які дозволили Богородиці в найдосконаліший спосіб здійснити Божий задум в Її житті. Перш за все, Серце Марії є новим - оздобленим заслуженою Христом благодаттю (Еф4,23-24). Також це Серце є мудрим, оскільки Богородиця, порівнюючи пророцтва з фактами, зберігала в ньому всі слова і справи, що стосуються таємниці спасіння (пор. Лк 2, 19.51). Серце Пресвятої Діви Марії є тихим на взірець Серця Ісуса, Який заохочував: «Навчіться від мене, бо я лагідний і сумирний серцем»(Мт 11, 29). Серце Богородиці є також чистим – здатним бачити Бога (пор. Мт 5, 8); міцним у виконання Божої волі (пор. Мт 2, 13; Йн 19, 25) та чуйним, бо коли Ісус лежав у гробі, Серце Її чувало як наречена з Пісні над Піснями (пор.ПП 5,2), очікуючи Воскресіння Христа. Завдяки цим ознакам серця Богородиця змогла в найдосконаліший спосіб любити Бога та людей, даючи нам тим самим приклад споглядання, будучи для нас школою любові й одночасно дорогою, що веде до зустрічі з Богом і людиною.

Непорочне Серце Марії виражає містерію найглибшої єдності з Богом як у способі мислення, так і в діяльності. Саме тому згідно з прагненнями засновників Воно є для Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії прикладом молитовно-апостольського – життя.

Додати коментар


Захисний код
Оновити