flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

У неділю, 30 листопада 2014 р., кардинал Жоао Браз де Авіз, Префект Конгрегації Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя, з доручення Папи Франциска, очолив у базиліці Святого Петра у Ватикані Святу Месу з нагоди відкриття Року богопосвяченого життя. Під час цього Євхаристійного богослуження було зачитане окреме послання Святішого Отця.
 
«Дорогі богопосвячені сестри й брати, з великою радістю звертаюся до вас у цих значущих обставинах, якими є Євхаристійне богослуження з нагоди початку Року богопосвяченого життя. Я дуже хотів бути особисто присутнім серед вас, як вже раніше пообіцяв, але Божа воля розпорядилася по-іншому», – пише Святіший Отець, зазначаючи, що проголошенням цього спеціального Року він хотів, насамперед, «пригадати всій Церкві красу та цінність цієї особливої форми наслідування Христа, представленої всіма вами, що постановили залишити все, щоб якомога ближче уподібнюватися до Христа через професію Євангельських рад».
Папа зазначив, що через різні ініціативи, що відбуватимуться в Римі та в усьому світі, життя богопосвячених осіб стане немовби світичем, який «розливатиме світло та тепло на увесь Божий люд». «Отож, повторюю також і вам, тут зібраним, – звертається Єпископ Риму до чернецтва, – свій наполегливий заклик, висловлений минулого року Генеральним Настоятелям: Розбудіть світ! Просвічуйте його своїм пророчим свідченням, що йде проти течії!».
Далі Святіший Отець запропонував богопосвяченим особам три поради про те, як здійснювати цей заклик не лише протягом спеціального року, але завжди. Насамперед, слід бути радісними: «Покажіть усім, що іти за Христом та впроваджувати в життя Його Євангеліє, наповнює ваші серця щастям. Передавайте цю радість тим, хто наближається до вас, і тоді багато людей запитуватимуть вас про її причини та відчуватимуть бажання розділити разом з вами цю чудесну та сповнену ентузіазмом євангельську пригоду».
Наступний заклик: бути сміливими. Адже «той, хто почувається любленим Господом, той вміє покладати на Нього повноту довіри». Так чинили засновники, «відкриваючи нові шляхи служіння Божому царству», подібно й сьогодні їхні послідовники покликані виходити «на дороги світу», показуючи інноваційну силу Євангелія, яке, «коли його впроваджувати в життя, також і сьогодні здійснює чуда та може дати відповідь на всі запитання людини».
Третя порада: бути людьми спільності, глибоко вкоріненими в особистому сопричасті з Богом. «Будьте невтомними будівничими братерства, насамперед, практикуючи євангельський закон взаємної любові між собою, а тоді – поміж усіма, особливо, з бідними», – закликав Святіший Отець богопосвячених осіб, а ввіряючи Рік богопосвяченого життя заступництву Пречистої Діви Марії, запевнив їх у своєму постійному молитовному супроводі, охоче уділяючи своє Апостольське благословення.
За матеріалами Радіо Ватикана

Додати коментар


Захисний код
Оновити